ÁSZF

                                               Általános Szerződési Feltételek

 


  1. A webáruház üzemeltetője: Rétiné Köffer Zsuzsa

 

Cégjegyzéksz. : Nyilv.tart.szám: 53648323

Adószám         : 79422655-1-29

Székhely          : 4033 Debrecen, Mozdony u. 30
2., A webáruház elsősorban az alábbi termékek értékesítésével foglalkozik:

 

Egyedi készítésű kézműves ajándéktárgyak, használati tárgyak,  ékszerek, ruházati kiegészítők


3.,

a.)Használat:

 

Vásárolni Web áruházunkban regisztráció nélkül vagy regisztrációt követően lehet. Akár regisztrációval, akár regisztráció nélküli vásárlás esetén, a felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a megadott adatait az ügyletkötés és hatósági előírások, ellenőrzések céljából társaságunk felhasználja, megőrizze és a hatóság részére ellenőrzés céljából átadja, a törvényben előírt feltételek és határidők mellett. Bankkártyás fizetés esetén, az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 

Regisztráció nélküli vásárlás esetén is szükséges megadnia személyes illetve számlázási, szállítási, kapcsolattartási adatait.

 

b.) Regisztráció

 

A regisztrációhoz az alábbi adatok megadása szükséges:

E-mail cím – jelszó – jelszó megerősítése - kapcsolattartó neve - telefonszáma – számlázási név, pontos cím, adószám, telefonszáma - szállítási cím, ha eltér a számlázási címtől – megjegyzés – hírlevélre feliratkozás lehetősége (jelölőnégyzet) – ’ÁSZF’ és ’Adatkezelési- és továbbítási tájékoztató’ elfogadása a Regisztráció gomb megnyomásával.

 

A regisztráció lezárásakor a böngésző továbblép és a következő oldalon a vásárló láthatja, hogy a rendszer elfogadta a regisztrációt, ezzel együtt belépteti a vásárlót az áruház rendszerébe. A regisztrációs adatokat a Profil gomb megnyomásával ellenőrizheti és hiba esetén vagy az adataiban történt változás esetén azt megváltoztathatja.

 

c.) A vásárlás menete

 

A vásárlás olyan módon történik, hogy a kiválasztott terméket/termékeket a kosárba helyezi. Ezután a kosár ikonra kattint és ellenőrzi a vásárlás helyességét, a termék/termékek nevét/neveit, árát, darabszámát, a szállítási költséget és a teljes fizetendő összeget. Ezt követően a vásárlást meg kell erősítenie a Megrendelés gomb megnyomásával. A következő oldalon ki kell választania a fizetési módot: utánvét, banki átutalás vagy bankkártyás fizetés, és a szállítási módot is ki kell választania: személyes átvétel, futárszolgálat, Pick Pack pont, Foxpost vagy PostaPont. A következő oldalon le kell ellenőriznie a vásárlás adatait és a Megjegyzés rovatba írhat megjegyzést, amelyet fontosnak tart még közölni vagy a megrendelni kívánt olyan termék méretét, egyéb tulajdonságát aminek az adattábláján ez fel van tüntetve. Itt el kell fogadnia az ÁSZF-et, az Adatkezelési- és továbbítási tájékoztatót és azt, hogy a megrendelés fizetési kötelezettséggel jár. A következő oldalon látható lesz a megrendelésének azonosító száma, amivel a továbbiakban azonosítani fogjuk az Ön megrendelését. Ezután a rendszer kiküld a kapcsolattartó e-mail címre egy automatikus vásárlást megerősítő e-mailt, a vásárlás adataival, utána pedig 48 órán belül egy általunk megírt tájékoztató e-mail a várható szállítási időponttal, végül pedig egy szintén általunk megírt e-mail, hogy az áru át van adva a futárszolgálatnak. A vásárló internetes kapcsolatának biztonságáért, rendelkezésre állásáért és minőségéért az áruház nem felel.

 

A szállítási határidő 2-10 nap. Az ettől eltérő szállítási időpontról külön e-mailt küldünk.


4., Regisztráció és elektronikus szerződéskötés:

 

Áruházunkban regisztrációval és regisztráció nélkül is vásárolhatnak! Mindkét esetben a megadott adatait titkosan kezeljük, azokat harmadik személy részére kizárólag az Ön kifejezett hozzájárulása esetén vagyunk jogosultak továbbítani.Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.  Ön kifejezetten hozzájárul a fizetéshez szükséges személyes adatai továbbításához a fizetési közreműködő javára. Tájékoztatjuk, hogy nem szándékozzuk a jövőben sem e-mailben sem pedig postai úton önt reklámanyaggal felkeresni, zavarni, kivéve, ha feliratkozott hírlevelünkre, amivel 2-3 hetente egyszer tájékoztatjuk Önt.

 

A szerződés a felek között a vásárló általi regisztrációval vagy regisztráció nélküli vásárlással, a megrendelés ikonra történő kattintással jön létre. A felek között ilyen módon létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül.

 

A felek között létrejött szerződés nyelve magyar. A létrejött szerződéseket az eladó iktatja, és annak létrejöttét követő legalább 3 hónapon belül megőrzi. A regisztráció és az elektronikusan megkötött szerződés ezen időtartamon belül bármikor hozzáférhető. Az ezen kívül eső adatokat, amelyek a számviteli- és egyéb törvényekben, rendeletekben vannak meghatározva azt a törvényben előírt körülmények között és ideig tároljuk, a későbbi hatósági ellenőrzések érdekében.

 

A vásárló a regisztráció és a vásárlás elvégzésekor köteles elfogadni az ÁSZF-t. Amennyiben az ÁSZF-et nem kívánja elfogadni úgy a regisztráció nem zárul le és az elektronikus szerződéskötés sem valósul meg.

 

A regisztráció befejezésekor az eladó sorszámmal iktatja a regisztrált vásárlót, és ezen sorszámmal egyetemben rögzíti, hogy a vásárló elfogadta az ÁSZF-t.

 

 A vásárló részére a rendszer minden megrendeléskor csatolt file-ban .pdf formátumban mellékelve az értesítő E-mailben elküldi az ÁSZF-et és az Elállási nyilatkozatot, előre kitöltve. Az ÁSZF bármikor hozzáférhető és megnyitható a webáruház alsó, jobb oldali menüsorában, továbbá kérésére kollégáink is eljuttatják az ön címére e-mailben. A webáruház rendszere az ÁSZF elfogadása után és a regisztráció lezárásakor munkatársainkat e-mailben értesíti, hogy új vásárló regisztrált. Ezen e-mail tartalmazza a vásárló által megadott adatokat, melyeket bizalmasan kezelünk és tartalmazza azt, hogy a vásárló elfogadta az ÁSZF-et és az Adatkezelési – és továbbítási tájékoztatót.

5., Szerviz és garancia:
A webáruházban értékesített termékekre a hatályos jogszabályok által előírt módon és mértékben vállal jótállási és szavatossági kötelezettséget a gyártó és a forgalomba hozó. Az értékesített termékek vásárlási tájékoztatóval rendelkeznek, melyek tartalmazzák a garanciális szervizek adatait, elérhetőségét.

 

Jótállási és szavatossági igények az eladónál, vagy a jótállási papírokon feltüntetett szerződött szervíznél jelenthető be.

 

Amennyiben a már kiszállított és átvett termékeket meghibásodás vagy nem megfelelő működés esetén az átvételtől számított 3 napon belül a garanciajegyen kijelölt Önhöz legközelebb eső szerződött szervizhez eljuttatja, vagy az eladóhoz visszaküldi, vagy visszaviszi, az eladó a megvásárolt terméket minden további feltétel nélkül kicseréli, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

 

Csere esetén az új termék szállítási költségét eladó állja.

 

Az átvételt követő három napon túl a jogszabályok által meghatározott, a jótállási jegyen is feltüntetett időn belül a vevő garanciális javítást, amennyiben a termék nem, vagy csak kifejezetten hosszú időn belül javítható meg, kicserélést kérhet.

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a termék meghibásodásának megvizsgálására és garanciális javítására kizárólag a forgalomba hozóval szerződött garanciális szervíznek van jogosultsága.

 

Az eladó sem a jótállásra, sem pedig a kellékszavatosságra nem tartozik helytállási kötelezettséggel, amennyiben a meghibásodás a vevő nem rendeltetésszerű magatartásának következménye.

 

A kellékszavatossági és jótállási jogokra vonatkozó részletes tájékoztatót A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató cím alatt megtekintheti.

 

6., Szállítás:

 

A WEB-áruházban a termékek mellett feltüntetett ár nettóban és bruttóban is látható, azonban az a szállítási költségeket nem tartalmazza, ezért a szállítási költségek a termék vételárán felül fizetendőek.

 

A WEB-áruházban szereplő termékek vételárának megváltoztatásának jogát az eladó fenntartja, ugyanakkor ezen jog a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

 

A futárszolgálattal vagy egyéb módon történő kiszállítás költségekkel jár, erre vonatkozóan a rendszer a termék súlyát és árát figyelembe véve előzetes kalkulációt készít, mely tájékoztató jellegű. Amennyiben az előzetesen kalkulált költségnél a tényleges szállítási költség magasabb lesz (kizárólag az áru terjedelme vagy súlya miatt), abban az esetben az eladó késedelem nélkül tájékoztatja a vevőt, ugyanakkor előfordulhat, hogy a gazdaságosabb szállítás miatt (pl: több termék együttes megrendelése) a szállítási költségek csökkennek.  A megrendelt termék árát, valamint a szállítási költségeket a kiszállításkor a futárnak vagy a webshop online fizetési lehetőségein keresztül kell megfizetni. Nettó 40.000.- Ft rendelési érték fölött a házhozszállítás ingyenes.


A nagyobb termékek megrendelése esetén (40kg felett) nem dolgozunk futárcéggel, mert az nem kedvező a vevőre nézve. Ilyenkor cégünk egyeztet önnel a futárszolgálattól eltérő szállítás módjáról és idejéről, esetleges költségeiről. A kiszállított csomag az Ön által megrendelt terméket tartalmazza a jogszabály által megkövetelt jótállási iratokkal együtt. Abban az esetben, amikor azt a hatályos jogszabályok kötelezően előírják, a csomag tartalmazza a magyar nyelvű használati útmutatót is. A megrendelés után a megrendelt termékről a megrendelő a nevére kiállított e-számlát kap e-mailben. Kiszállításnál kérjük, hogy lehetőleg olyan címet adjon meg, ahol át is tudja venni a küldeményt, ez lehet a munkahelye is. Ha az átvevő személye a címzettől eltérő személy kérjük azt a megrendeléskor a megjegyzésben feltüntetni, ellenkező esetben a futár nem köteles átadni a csomagot, ami meghiúsult kiszállításnak minősül.

 

7., Visszaszállítás áruvisszavétel, elállás:

 

A vásárló az elállás jogát a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet értelmében  attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A elállási szándéknyilatkozat kitöltésére és eljuttatására (postai feladás dátuma) 14 nap áll a vásárló rendelkezésére és újabb 14 napja van a termék, használat és kibontás nélküli, saját költségén való visszajuttatására az eladónak.

 

Elállás esetén a webáruház a vásárló által kifizetett összeget (az eredeti szállítási költséget is ideértve, de a visszaküldés összegét nem beleszámítva) az áru beérkezését és ellenőrzését követően haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríti. A vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A vásárlót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Ugyanakkor a nem rendeltetésszerű használatából eredő esetleges kárunkat kénytelenek vagyunk a vásárlóra áthárítani.

 

Kifejezetten felhívjuk megrendelőink figyelmét, hogy a megrendelt, de át nem vett termék/termékek (a törvényben foglalt határidőn belüli, elállási nyilatkozat nélkül) kiszállítási és visszaszállítási költségét a megrendelőre vagyunk kénytelenek hárítani, amelyről e-mailben felszólítást küldünk a fennálló problémák békés rendezésének lehetősége miatt!

 

A felek eltérő megállapodásának hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot az alábbi esetekben:

 

  1. a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt az értékesítő a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
  2. b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;
  3. c) olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;
  4. d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
  5. e) hírlap, folyóirat és időszaki lap terjesztésére vonatkozó szerződés esetében;
  6. f) szerencsejáték-szerződés esetében.


Jogvita:
Az ÁSZF-ben nem rögzített kérdésekben a mindenkori hatályos Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak. A társaságunktól megvásárolt termékkel kapcsolatosan esetlegesen felmerülő bármiféle jogvita rendezésére a felek hatáskör függvényében a Debreceni Járásbíróság, vagy a Debreceni Törvényszék kizárólagos illetékességét kötik ki.

 

Békéltető Testület:

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI BÉKÉLTETŐ TESTÜLET

Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.

Tel: 52-500-710, 52-500-745

Fax: 52-500-720

Ügyintéző: Nemes Brigitta

E-mail: Nemes.Brigitta@hbkik.hu

bekelteto@hbkik.hu

 

ÜGYFÉLFOGADÁSI REND: 

 

Kedd, Szerda, Csütörtök : 9.00-12.00 és 13.00-15.00

Hétfőn és pénteken az ügyfélfogadás szünetel.

 

Kapcsolódó weboldalak:

A Békéltető Testületek elérhetőségei: www.bekeltetes.hu

 

 

 

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

  1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Tizsu Arte Kézműves Bolt hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Tizsu Arte Kézműves Bolt nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

  1. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

  1. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

 

Hibás teljesítés esetén a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján a 1 év jótállásra köteles.

 

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

 

Önt a jótállás esetén a kellékszavatossághoz hasonló jogok illetik meg a vásárlástól számított egy éven belül.

 

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: ………………….

………………………………...

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

 

…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………….

 

 

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:………………………………….

 

A fogyasztó(k) neve: …………………………………………………………….

A fogyasztó(k) címe:…………………………………………………………….

 

 

 

A fogyasztó(k) aláírása: ………………………………………………….

 

(kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:……………………………………